Látnivalók

BUDAPEST LÁTNIVALÓK

Városliget

A Városliget a világ egyik első nyilvános parkja, mely fő helyszíne volt az 1896-os millenniumi ünnepségeknek. Bár a legendákkal ellentétben nem Budapest legnagyobb parkja (a Népligeté a dobogó teteje), ám az biztos, hogy a legszerethetőbb, hála a család-, sport- és állatbarát jellegének. És ha már állatbarátság: 2016 ősze óta egy madárbarát tanösvényt és mintakertet is bejárhatunk (a Királydombnál), amiknek odúi, etetői mellett időnként kiszúrhatjuk a Liget apró lakóit. Ha termálvizes kikapcsolódásra vágyunk, vegyük célba a Széchenyi Fürdő reneszánsz színházra emlékeztető épületét, ha gyerekprogramot keresünk, az Állatkert tárt karokkal vár. Nyáron csónakázhatunk a Városligeti tavon és burgerezhetünk a Pántlikában. Télen a műjégpályává alakított tavon korizni tudunk, és utána akár beülhetünk a Városliget Caféba egy lélekmelengető italra. A Hősök terét körülölelő Szépművészeti Múzeum és Műcsarnok pedig a művészet kedvelői számára tartogat vizuális élményeket.

Aktuális információk: A Városliget átépítési munkálatai miatt néhány helyszín, például a Közlekedési Múzeum, a Szépművészeti Múzeum és a Holnemvolt Park, illetve bizonyos kisebb területek ideiglenesen zárva tarthatnak, előreláthatóan 2018-ig.

Városliget, Budapest, Kós Károly stny., 1146
http://varosliget.info/

Képtalálat a következőre: „városliget”

 


Vajdahunyad Vára

Vajdahunyad vára 1908-ban épült a Városligetben, egy erdélyi gótikus kastély másolataként. Az 1896-os milleniumi ünnepségekre emelték Alpár Ignác tervei alapján azzal a céllal, hogy az ezeréves magyar építészetet jelenítse meg egyetlen épületben. A Vajdahunyadvár ezt a stíluskeveredést mutatja be a romántól és a gótikustól a reneszánszon keresztül a barokkig. Eredetileg fából készült, ideiglenes jelleggel, de olyan népszerűvé vált, hogy 1908-ra kőből és téglából is megépítették. Ma a kastély ad otthont a Mezőgazdasági Múzeumnak. A romantikus historizmus egyik legszebb magyarországi alkotását 1991-ben nyilvánították műemlékké. Az épületet körbe ölelő Városligeti-tó egy mesterséges szigetén áll, amelyet négy hídon lehet megközelíteni. Belső udvarában találjuk Anonymus szobrát is.

Vajdahunyad vára, Budapest, Vajdahunyad vár, 1146
Tel: +36 (1) 422 0765
http://www.vajdahunyadcastle.com/

vajdah

 

 

Hősök tere

Az Andrássy út végén található Budapest egyik szimbóluma, a Hősök tere, ami egyben a Városliget bejárata is. A teret az 1896-os millenniumi ünnepségre építették, és a magyarok ezeréves történelmének állít emléket. 14 emblematikus történelmi személyiség szobra áll itt, középen obeliszkkel, tetején Gábriel arkangyal szobrával, amely elnyerte az 1900-as párizsi világkiállítás nagydíját. A Hősök tere a főváros legjellegzetesebb és legtágasabb tere. Két oldalát a Szépművészeti Múzeum, illetve a Műcsarnok keretezi. Sokszor tartanak itt nagyszabású nyilvános rendezvényeket, ünnepségeket, emellett fontos turistalátványosság is.

Budapest, Hősök tere, 1146
Tel: +36 1 322 4098

 

Hosokt

 

 

Széchenyi Fürdő 

A Széchenyi Gyógyfürdő Európa egyik legnagyobb termálfürdő-komplexuma, amelynek téli éjszakákon gőzölgő kültéri medencéje a  a vízben sakkozgató kedélyes öregurakkal világhírű Budapest-szimbólum. A Városligetben álló fürdőt a XX. század elején építették neo-barokk stílusban. A helyiek körében a Széchenyi a legkedveltebb fürdő méretei és változatos szolgáltatásai miatt. Számos fedett és szabadtéri medence, termál- és wellness-részleg (gőzkabin, szauna), egészségügyi ellátás, gyógykezelések, fitnesz és egyéb szolgáltatások széles választéka várja a pihenni vágyókat. A szabadtéri medence még télen is nyitott, így akár -10 fokban is élvezhetjük a forró vizet. Manapság egyre népszerűbb a külföldiek körében is – legyen nyár vagy tél, a Széchenyi fürdő felkeresése elmaradhatatlan programpontja a budapesti városlátogatásoknak.

Budapest, Állatkerti krt. 9-11, 1146

Tel: +36 1 363-3210, +36 20 455-4181
http://www.szechenyifurdo.hu/

Szechenyi

 

 

Andrássy út

A budapesti Champs-Élysées, azaz az Andrássy út az 1896-os millenniumra épült, összekötve az ünnepségek fő helyszíneit, a Hősök terét és a Városligetet a Belvárossal. Ez a főváros legszélesebb és legreprezentatívabb útja, amely alatt a millenniumi földalatti vasút szállítja az utasokat. Nem mellesleg az egész környék az UNESCO világörökségének része a vasúttal és a Hősök terével. Az Andrássy út négy részből áll. Az Erzsébet tértől az Oktogonig tart a világhírű luxusmárkák terepe, de az haute-couture szalonokon kívül itt található az Operaház, a „Pesti Broadway”, a Liszt Ferenc tér és a Párizsi Nagyáruház is. Az Oktogontól a Kodály köröndig az út kiszélesedik két szerviz úttal, oldalt pedig fasoros sétányokkal. Itt főleg lakóépületek állnak, de a Terror Háza is ezen a szakaszon található. A Kodály körönd és a Bajza utca között a palotáknak már kis előkertjeik is vannak, az utolsó szakasz pedig a Bajza utca és a Hősök tere közti rész. Itt már különálló, kertes villák állnak, hasonlóan, mint Pasaréten, vagy a Rózsadombon. Főleg nagykövetségek szegélyezik az utat, de egy-két galéria és kávéház is található itt.

Budapest, Andrássy út, 1061

Andrassy

 


Deák Ferenc tér

A Deák Ferenc tér Budapest belvárosának egyik központi tere, egyúttal a város, jelentős közlekedési csomópontja. Itt találkozik az M1, M2 és M3-as metróvonal, a felszínen pedig a Károly körút, a Bajcsy-Zsilinszky út, a Király utca, a Deák Ferenc utca (Fashion Street) és a Harmincad utca. Az Akvárium és az Erzsébet tér számos pihenni, szórakozni vágyó fiatalt vonz ide minden este, emiatt mindig nyüzsög a tér. Kiváló helyszín az ismerkedéshez, így nem csoda, ha a Deák a szabadtéri éjszakai élet számára is egy fontos színtér.

Deák Ferenc tér, Budapest, Deák Ferenc tér 2, 1052

Deak2  Deak Erzsbet


Vörösmarty tér

A Vörösmarty tér Budapest egyik legelegánsabb gyalogos zónája. A Váci utca északi végénél fekszik, illetve ez a Millenniumi Földalatti (1-es metró) végállomása is egyben. Építészetileg igen változatos: északi oldalán található az eklektikus Gerbeaud Ház, a világhírű cukrászda. Keleten egy grandiózus art-nouveau épület, vele szemben a modern építészet egyik remekműve, egy luxus apartmanokkal és üzlethelyiségekkel teli üveggömb áll. A tér déli sarkán találjuk a Váci1-et, a Budapesti Értéktőzsde egykori épületét, amelyet luxusáruházzá alakítottak át. Itt kapott helyet többek között a Hard Rock Cafe és a Szamos Gourmet Ház is. A tér közepén emelkedik a neves költő, Vörösmarty Mihály szobra. A Vörösmarty teret ma főleg kereskedelmi célokra használják, akárcsak a Váci utcát. Itt rendezik meg minden decemberben a Budapesti Karácsonyi Vásárt, ahol számtalan finomságot és eredeti kézműves terméket lehet vásárolni.

Vörösmarty tér, Budapest, 1051

 

vorosmartyt

 

Szent István-bazilika 

A Szent István-bazilika a város legnagyobb, neoklasszicista stílusú temploma. 1905-ben készült el, 54 évnyi tervezés után. Magassága a Parlamenthez hasonlóan 96 méter, mellyel Budapest legmagasabb épülete. Befogadó képessége 8000 fő. Belsejét gazdag dekorációk díszítik, hatalmas ablakai fényt és méltóságot árasztanak. A katolikus templomot Szent Istvánról, az ország első keresztény királyáról nevezték el, akinek mumifikált testét a templom alá temették. Épségben maradt jobb kezét, a Szent Jobbot ma a bazilika kápolnájában ereklyeként őrzik. Zenei élete jelentős, orgonakoncertek és hangversenyek állandó helyszíne. A kupolába azoknak is érdemes ellátogatni, akiket a klasszikus koncertek nem hoznak lázba, a bazilika tetejéről káprázatos látványban lesz részük.

Budapest, Szent István tér 1, 1051
36)-1-311-08-39
http://www.bazilika.biz/

bazilika

 


Váci utca

A Váci utca Budapest híres bevásárló- és sétálóutcája. A Vörösmarty tértől egészen a Központi Vásárcsarnokig tart, körülbelül két kilométer hosszan. Félúton, az Erzsébet hídnál a zsúfolt Kossuth Lajos utca keresztezi; itt korábban csak az aluljárón lehetett átkelni, de a Ferenciek tere rendezésének köszönhetően végre elérhetővé vált a zavartalan korzózás. A Váci utca északi részén rengeteg divatmárka üzlete sorakozik, míg a déli rész inkább az ajándékboltokról és bisztróiról ismert. A sétálóutca egész évben tele van utcai művészekkel, telente pedig gyönyörű karácsonyi fények díszítik.

Budapest, Váci utca, 1056
http://www.vaciutcanegyed.hu/ 

 

vaci


Parlament

Az UNESCO világörökség részeként tartott Parlament épületét sokan még akkor is felismerik, ha sosem jártak a városban. A pesti oldalon a Kossuth Lajos téren álló építészeti remekművet Steindl Imre tervezte neogótikus stílusban. Ma ez az ország legnagyobb épülete, és egyben a második legnagyobb parlamenti épület Európában. Építését Óbuda, Buda és Pest 1873-as egyesítése után vették tervbe, átadására pedig az államalapítás ezredik évfordulójának évében, 1896-ban került sor. Csarnokaihoz a legfinomabb anyagokat használták fel, így az egész épület önmagában mestermű. Itt találhatóak a magyar koronázási ékszerek: a magyar Királyi jogar, az Országalma és a Szent Korona. Az Országház szabadon látogatható, belépő vásárlására itt van lehetőség.

Tel: +36 1 441 4415 
Budapest, Kossuth tér 1–3. 1055
http://latogatokozpont.parlament.hu/

 

parlament


Margitsziget

A Margitsziget, mely a helyiek kedvenc szigete és Budapest zöld szíve, a Duna közepén a Margit híd és az Árpád híd között terül el. Néhány szállodától és sportlétesítménytől eltekintve valójában egy nagy, zöld park, árnyas sétányokkal és padokkal, ami randi- és piknikhelyszínnek is kiváló. Mindenki találhat itt neki való programot: a sportosabbaknak ott a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda, a Palatinus strand és a futópálya, családosoknak az állatsimogató, a zenélő szökőkút és a Víztorony, míg pároknak a Japánkertet vagy egy jó kis bringóhintózást ajánlunk. Sőt, a kultúrára éhes közönség is talál itt néhány középkori várromot és egy szabadtéri színpadot. Ha kikapcsolódni vagy sportolni szeretnél, tölts el itt pár órát.

Budapest Margit-sziget, 1138

 

margitsziget


Sikló

A Budavári Sikló 1870 óta üzemel és a Duna-partot köti össze a Várnegyeddel. Építését Széchenyi István fia Széchenyi Ödön kezdeményezte. Megépítésekor Európában ez volt a második ilyen szerkezet. 1987 óta az UNESCO Világörökséglistájában szerepel, mint a budapesti Duna-parti látképének egyik meghatározó eleme. A Clark Ádám tér és a Sándor-palota közötti 95 méteres szakaszon jár, közben 50 métert emelkedik. A Siklót a BKV üzemelteti, hagyományos jegyekkel, bérletekkel nem használható. A sikló két kocsija (Margit és Gellért) ingaszerűen van összekötve, miközben az egyik kocsi felfelé indul a másik lefelé szállít utasokat. Érdemes felkészülni arra, hogy mivel egy népszerű látványosságról van szó a sorban állás több percet is igénybe vehet.

1013 Budapest, I. kerület, Clark Ádám tér – Szent György tér
Tel: +36 1 201 9128
http://www.bkv.hu/hu/jarmuveink/siklo_menetrend/ 

 

var

 


Budai vár

A Budai Vár a városkép emblematikus építészeti remekműve a Szent György téren található. A pesti oldalról legkönnyebben felismerhető épület a XIII. századtól adott otthont a magyar királyoknak. Ebből a korszakból a középkori falak és néhány épület maradt fenn, de a XIX. században jelentősen átalakították Ybl Miklós és Hauszmann Alajos tervei alapján. A szobákat és termeket egyáltalán nem rekonstruálták, az épület ma komplex, modern kulturális intézményként funkcionál. Itt kapott helyet a Magyar Nemzeti Galéria, az Országos Széchényi Könyvtár és a Budapesti Történeti Múzeum. A Budavári Borfesztivál minden évben itt kerül megrendezésre, persze ezen kívül még sok más gasztronómiai és kulturális esményt is szerveznek a Várba.

Budapest, Szent György tér 3, 1014

 

 

várhegy


Citadella

A Citadella Budapest XI. kerületében, a Gellért-hegy tetején fekvő erőd, melyet az 1848-49-es szabadságharc leverése után, 1854-ben emelt a Habsburg uralkodóház. Innen nyílik a legszebb panoráma a városra. Látni lehet a Budai Várat, a Parlementet, a dunai hidakat, az egész pesti oldalt, valamint a budai hegyeket. Nem csoda, hogy az UNESCO a budai Várheggyel és a Duna két partjának panorámájával együtt a Gellért-hegyet 1987-ben a Világörökség részévé nyilvánította. Így a Citadella Budapest egyik legemblematikusabb helyszínévé vált az itt található Szabadság-szoborral egyetemben.

Budapest, Citadella stny. 1118

 

gellert2

 


Gellért Hegy

A Gellért-hegy Budapest ékköveként, 235 méter magasan emelkedik ki a budai látképből. Az Erzsébet híd és a Szabadság híd fogja közre, az I. és a XI. kerület osztozik rajta. A Budapest városképét nagyban meghatározó látványosság 1987 óta a világörökség része. Leghíresebb barlangja a Szent Iván barlang, amely a Szent Gellért Sziklatemplomot rejti. A Gellért-hegy a turisták egyik legkedveltebb célpontja, a Duna felé néző sziklafalának tetejéről csodálatos panoráma tárul a szemlélődők elé. A hegyre két oldalról juthatunk fel, az Erzsébet híd felől – a nyári időszakban működő vízesés mellett lehet elindulni, míg a Gellért Fürdő mellől egy nem túl meredek, kicsit hosszabb út vár ránk. Utóbbinál a csúcs felé megpihenhetünk egy kisebb csúszdaparknál is, ha épp gyerekekkel vagyunk (vagy szimplán szeretjük a csúszdákat).

Budapest, Gellért-hegy, 1016

 

 gellert1

 


Várkert Bazár

A Várkert Bazár egy igazi kuriózum: a Várhegy oldalában található neoreneszánsz építmény 1875 és 1883 között épült az egyik legnagyobb magyar építész, Ybl Miklós tervei szerint. Egykor csodás díszkert, gloriett, díszkutak, grották és a testőrök házai is hozzá tartoztak. Itt működött az Ifjúsági Park 1961 és 1984 között, de ezután elhanyagolták a területet. A világ száz legveszélyeztetettebb műemléke között volt 2014-es felújításáig. Ma egy szuper mozgólépcső segíti az összeköttetést az eddig is forgalmas Budai Vár és a Duna-part között. A tervek közé tartozik, hogy egy új kulturális teret hoznak létre itt kiállítóhelyekkel, színpadokkal, díszkerttel (Neoreneszánsz kert), parkkal és vendéglátó helyekkel. Várjuk a folytatást!

Budapest, Ybl Miklós tér 4, 1013
Tel: +36 1 225 0554 Ext.:292
http://www.varkertbazar.hu/

varkert

 

 

Kopaszi Gát

Dél-Buda korábban elhanyagolt területén egy friss és újító szellemű fejlesztés ment végbe az elmúlt pár évben, melynek eredménye a Kopaszi gát közparkká alakítása lett. A Rákóczi híd lábánál elterülő tíz hektáros zöld területen kisebb éttermek, kávézók, teraszok és játszóházak is helyet kaptak a gyönyörű vízparti környezetben. Családunkkal, szerelmünkkel ideális terep sétálni, játszani, sportolni vagy pihenni. Tavasztól őszig biztos tipp a kikapcsolódásra, ami még a lokálpatrióta pestieknek is kötelező. Egy negatívum szerepel csak a palettán, még pedig az, hogy sajnos nem kutyabarát.

Kopaszi-gát, Budapest, 1117

 

kopaszi


 Római Part

A Margit- és a Hajógyári-szigeten is túl, Buda északi csücskén terül el a Római-part. Legendás zarándokhely azoknak, akik a napjukat vízparton töltenék, hekket vagy lángost ennének, és talán meginnának mellé egy jó korsó sört a friss levegőn. Felsorolni is nehéz lenne, hány falatozóból, lángososból, hamburgeresből szöknek ki csábító illatok, amiket követve aztán emeletes buszban, csíkos nyugágyon vagy fák alatti rönkasztaloknál falatozhatunk, esetenként piros műanyagtálcáról. Az egész környék fel van töltve egy adag retró életérzéssel. A Római népszerű kerékpáros útvonal és futópálya is, de rendszeresen feltűnnek kutyáikkal a botokat vízbe hajigáló gazdik is. Ha jó az idő, ne késlekedjünk felpattanni az Árpád hídnál a 34-es buszra vagy a 13-as számú BKK hajóra!

Római part, Budapest, 1031

 

Romai2

 

Hat Budapesti fürdő, amit látni kell

Budapesten rengeteg forró vizű hőforrás található, amiket évszázadok óta a test  és a lélek megfiatalítására használnak. A városban hemzsegnek a történelmi fürdők, amelyek ásványi anyagokban gazdag vizet kínálnak a gőzfürdők és vizes kikapcsolódás kedvelőinek. Ezen kívül a város sok fürdője kínál lágy vizet azoknak, akik wellness szolgáltatások iránt érdeklődnek, melyek közül sok olyan meglepetésekkel szolgál, mint például a pálinka masszázs.

bpthermal

 

 

 

Gellért Fürdő

Budapest több szempontból is különleges város. A fürdőzés és a wellness szerelmeseinek elsősorban azért vonzó, mert az egyetlen olyan nagyváros a világon, amely bővelkedik gyógyvizű hőforrásokban. 118 természetes termálkútja naponta 70 millió liter 21-78 Celsius fokos gyógyvizet ad. Nem csoda hát, hogy már 1934-ben elnyerte a fürdőváros címet. Három évvel később itt került megrendezésre az első nemzetközi balneológiai konferencia, és a Gellért termálfürdő lett a Nemzetközi Balneológiai Társaság székhelye. A kongresszus a következő szavakkal indokolta döntését: “…nincs olyan város, amely Budapestnél jobban igényt tarthatna erre. A természet csodálatos bőkezűséggel kiváló termálvizeket és párját ritkító természeti szépséget adott neki, amelyhez magas szintű orvosi szakértelem, kiválóan felszerelt gyógyászati intézmények, valamint élen járó tudományos kutatás társul, és ez ideális választássá teszi Budapestet arra, hogy a balneológia nemzetközi ügyeit innen intézzék…”

1118 Budapest, Kelenhegyi út 4.
Tel: +36 1 466 6166

http://www.gellertfurdo.hu/

gellertfurdo


Király Fürdő

A török hódoltság és fürdőkultúra egyik szép emléke Budapesten, a lassan 450. éve felé járó fürdő, a II. kerületi Király Gyógyfürdő. A jelenlegi formáját a 19. század hajnalára érte el amikor az akkor birtokló König – később Király nevűre magyarított – család birtokában volt. A fürdő jelenleg és építése idejében sem rendelkezett meleg vizű forrással, vizét a Lukács Fürdő forrása táplálja. Utolsó és egyben teljes felújítására az 1950-es években, a II. világháborúban elszenvedett károsodások után került sor. A négy fedett termál medence mellett terméseztessen szauna, gőzkabin, masszázs szolgáltatásokkal és értékmegőrzővel, büfével is a vendégek kényelmét és kikapcsolódását szolgálja.

1027 Budapest, Fő u. 84.
Tel: +36 1 202 3688

http://www.kiralyfurdo.hu/

 

kirakyfurdo

 


Lukács Fürdő

A 12. század óta kedvelt fürdőhely, a budapesti komplex gyógyfürdőellátás bölcsője a II. kerületi Lukács Gyógyfürdő. A fürdő nyolc – három szabadtéri és öt fedett – medencével továbbá megannyi gyógy- és kényelmi szolgáltatással várja minden kedves látogatóját. Az eredetileg lovagrendi kolostorfürdő jelentősége a török hódoltság ideje alatt nőtt meg igazán, bár ekkor forrásainak energiáját még leginkább egy őrlőmalom, gyógyvizét pedig a Király Gyógyfürdő hasznosította. A mai formájához vezető átalakítások sora 1880-as években az akkori tulajdonosnak, Palotay Fülöpnek köszönhetően kezdődött meg. Az átépítések és folyamatos korszerűsítések eredménye a gyógyszálló, a felújított medencék, az 1979-ben kialakított komplex gyógyfürdő ellátást biztosító nappali kórház, a korszerű szabadtéri medencék, élményfürdő és a teljes körű wellness kezelések élményét biztosító szolgáltatások. A látogatók a gyógyvizek, a pezsgőfürdők, termál medencék, szaunák és gőzkabinok, masszázsasztalok kényelme mellett büfé, értékmegőrző és napozópark teszik még kellemsebbé a kikapcsolódást és ha nappal után még késő éjjel is a fürdő kellemes hangulatára vágyunk a budapesti Lukács Fürdő a nyitvatartási idő után kiváló helyszínt biztosít rendezvényeknek.

1023 Budapest, Frankel Leó utca 25-29.
Tel: +36 1 326 1695

http://www.lukacsfurdo.hu/

 

lukacs

 

 

Rudas Fürdő

A Rudas valószínűleg a legszebb fekvésű budapesti fürdő, az épület mégis évtizedeken keresztül egy háborús film itt felejtett díszletének tűnt. A történelmi szárnyak az elmúlt években újjászülettek, egyedül a város szégyenfoltjának számító déli rész, a korábbi palackozóüzem várt jobb sorsára. Az újjáépítés egyben lehetőséget adott a bővítésre is, a modern épületszárnyban négy új élménymedence, étterem és egy brutális panorámával rendelkező jacuzzi is helyet kapott.

Budapest, Döbrentei tér 9, 1013
Tel: +36 1 1 356 1010
http://www.rudasfurdo.hu/

 

Rudas

Éjszakai Budapest

Kazinczy Street

1897 óta viseli a Kazinczy utca nevet a zsidó negyed egyik legforgalmasabb, igen szűk utcája, mely a Király utcát és a Rákóczi utat köti össze. Itt található a szecessziós stílusban épült Kazinczy utcai zsinagóga, a Magyar Elektrotechnikai Múzeum és az elmúlt évek romkocsma-forradalma is innen indult, 2004-ben a Szimpla Kerttel. Azóta olyan streetfood helyeknek ad otthont az éppen egy autó szélességű utca, mint az El Rapido Taqueria, de a tradícionális zsidó gasztronómia is bemutatkozik klasszikus éttermi környezetben, például a Macesz Bistroban. Kiskocsmák, romkocsmák, klubok garmadája vár a Kazinczy utcában: Kocka, Ellátó Kert, Mika Tivadar Mulató, Méter és természetesen a Szimpla Kert. Különleges rendezvények, utcabálok is gyakoriak itt, ilyenkor sétálóutca lesz a forgalmas központból.

Budapest Kazinczy u. 1, 1072

bp bynight

 

Szimpla Kert

A legendás Szimpla Kert az egyik legkomplexebb és leghíresebb romkocsma a városban. A Kazinczy utca 14. szám alatt található szórakozóhely színes programokat kínál a hét minden napján: koncertek, bulik, bicikli bérlés, idősebbek klubja, kiállítások, háztáji piac, számos kulturális esemény, mindez egy helyen. A törzsközönség főleg külföldiekből áll, habár, a koncerteknek hála, magyar vendégekből sincs hiány. Népszerű, otthonos hely a baráti találkozókhoz, érdekes belső megoldásokkal, kevert stílusokkal és a városi élet eklektikájával. Kihagyhatatlan élmény!

Budapest, Kazinczy u. 14, 1075
+36-20-261-8669

http://www.szimpla.hu/ 

 

szimplakert

 

 

Fellini Római Kultúrbisztró

A Római-part méltán híres fagyizóiról, lángosozóiról és az éjszakai életéről, környéke nagyon hangulatos, nyugodt környezetet biztosít. A Fellini ideális napozó-, pihenő-, szunyókáló- és sörözgető hely, ahol koncertek, kulturális programok, kényelmes napozóágyak és kerékpárszerviz várja a gyalog, busszal, kenuval, bringával, vagy éppen BKV-hajóval érkezőket. Legkedvesebb nyári helyünk az “édes élet” minden ízét felvonultatja: a csapolt belga söröktől (Floris Kriek) kezdve, az élőzenén át (akusztikus koncertek), a grill kajákig – egy kis napsütéssel megspékelve. Ha rendeltél, nincs más dolgod, mint figyelni a kis, fára feszített zászlókat és amint legördül a te számoddal megfestett darab, már át is veheted a pultnál a paninid vagy a bruschettád. Figyelem, a srácok a totális nyugalom érdekében a kínálatot többféle gyerekmenüvel és olasz kézműves fagyival is bővítették!

Budapest, Kossuth Lajos üdülőpart 5, 1039
+36-30- 853 -2600

http://www.felliniromai.hu/

 

 fellini

 

 

Nagymező utca

Van a fővárosnak egy nagyon kozmopolita utcája, amit a pesti Broadwayként is emlegetnek. Ez az Andrássy útra merőleges Nagymező utca, melynek két oldalát színházak, klubok, éttermek birtokolják, kövét pedig turisták és városlakók egybeolvadó csoportjai koptatják. Az Operettszínház, Thália és Radnóti változatos előadások, a “romos” Instant pedig áttáncolt éjszakák színhelye. Ha fotókiállítás, akkor Mai Manó Ház, ha elegáns bisztróebéd; Pesti Disznó. De ha épp az utcán bámészkodva eszegetnénk, a Meat and Sauce szaftos szendvicsei vagy a Pizzica vékony tésztás szeletei ideális társak lehetnek.

Budapest, Nagymező utca, 1065

 

nagymezo utca